Skip to main content

手作り梅ジュース

実家から届いた青梅を梅ジュースに。初日に比べると3日目で水がだいぶ出てきて、14日目であまりシロップの色が変わらなくなったので、ジュースと梅を分けて、梅もシワだらけだけど、お砂糖を足して甘露煮に。ジュースはほぼ透明だけどほんのり梅の香り。

梅ジュース仕込み完了
梅ジュース2日目
梅ジュース3日目
梅ジュース4日目
梅ジュース5日目
梅ジュース7日目
梅ジュース8日目
梅ジュース9日目
梅ジュース10日目
梅ジュース11日目
梅ジュース12日目
梅ジュース13日目
梅ジュース14日目
梅ジュース15日目
梅ジュースの元
梅ジュース

 

Comments

Popular posts from this blog

浮き輪

浮き輪 Originally uploaded by piroko_kuroda She had mild fever for past a couple days with lose tummy, and the fever got very high on Fri. So, took her to hospital in the morning, and got antifebrile. It worked well, but we stayed home all day inside to take it easy.

Heat at concrete jungle called Tokyo

  都心で涼を求めて水辺を散歩。でもやっぱり暑い!更科さんの風鈴の音に一番涼しさを感じました。 Naoya Little waterfall in the city Masaki Water garden Very hot... 更科の風鈴の音が涼しげ

Science experiment of dry ice

Science experiment of dry ice Originally uploaded by piroko_kuroda