干し豆腐のセロリとパクチー和え Dried tofu, celery, and coriander
オリジナル水餃子(豚肉・黄韮)Original dumpling
セロリ水餃子 Celery dumpling
きのこ雲呑 Mushroom dumpling
馬告香腸/マーガオ ソーセージ
Litsea cubeba, "mountain pepper" called maqaw in sausage
新竹米粉/ ビーフン炒め Rice noodle
白山のalsoへ。なかなかの人の入り。馬告が何かよく分からず、胡椒か山椒か、
『台湾の原住民「泰雅(タイヤル)族」が、 古来より調味料として長らく愛用してきた「馬告」(マーガオ)。 見た目は黒胡椒のようだが、"ピリッとした辛味" と "ほのかな苦味" に加え、"強烈なレモングラスの香り" を放つ、それは不思議な香辛料。』
Didn't know what the spice mixed in the sausage was so I looked it up later, and found out it's a unique spice found in Taiwan. "Black pepper looking, sharp spiciness and a light bitterness, and scent of lemongrass."
Comments